Leivo piparit kranssiksi. Liimaa taikinaosat vedellä yhteen ennen paistamista. Johanna Vireaho, kuva Sari Tammikari. Ihana 4/2010 |
Pähkinät ja konvehdit pussiin, sulje suu kauniisti koristellulla taitekortilla. Marjo Kauppila, kuva Eveliina Mustonen. Ihana 4/2009 |
Piilota suklaalevy upeisiin kääreisiin! Marjo Kauppila, kuva Kaarina Korventaka. Ihana 4/2012 |
Mehiläisvahalevystä kuvioita kynttilöihin. Vahalevykoristeet kiinnittyvät kynttilän pintaan, kun lämmität niitä hetken kämmenten välissä. Sini Rytilä, kuva Marjo Koivumäki. Ihana 4/2013 |
Havukranssi tuo joulun! Pohjana taivutettu metallihenkari, havuniput kiinnitetty ohuella rautalangalla. Kaarina Korventaka Ihana 4/2014 |
Namipiparit, n. 24 kpl
- lasipurkin, tilavuus n. 8 dl esim. kurkkupurkki
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2/3 dl kaakaojauhetta
- 1 dl ruokosokeria
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 150 g suklaaraemakeisia, esim. M&M
- 2 munaa
- 150 g juoksevaa voita tai margariinia
Kaada lasipurkin sisältö kulhoon. Poimi osa makeisista erilleen pipareiden koristeluun. Sekoita joukkoon 150 g juoksevaa margariinia tai voita ja 2 kananmunaa. Sekoita hyvin. Pyöritä pipareista pieniä palloja leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä palloja hieman ja paina päälle koristeeksi muutamia makeisia. Paista 175ºC n. 12 - 15 min.
Jos käytössäsi on suurempi tai hieman pienempi purkki, lisää tai vähennä aineita samassa suhteessa.
Pakkaa jouluviemisinä purkkiin lempipipareidesi kuiva-aineet, herkkuleivän ainekset tai tarvikkeet joulukakkuun. Valitse helppoja, vain sekoituksen vaativia reseptejä, jolloin lahjansaaja varmasti onnistuu leipomuksien kanssa.
Havukranssi on suloinen!
VastaaPoistaKiitos kotimeidän! Tämä malli toimii hyvin myös puolukanvarvuista sidottuna.
Poista