perjantai 9. maaliskuuta 2018

Kestopussit hedelmille ja kasviksillePienin askelin pallomme puolesta!Verhokankaasta valmistetut pussit punnittaville hedelmille ja vihanneksille ovat yksinkertaisia ommella ja käteviä käytössä. Vaakatarrojen kiinnitys ja poisto onnistuu, kun tarroja varten pussiin ommellaan pala nukkapintaista ikkunasiivousliinaa. Tekosäämiskäisessä pinnassa hintatarra pysyy tiukasti kiinni, mutta lähtee myös helposti irti.

Valitse pussien materiaaliksi kevyt ja kestävä puuvilla- tai polyesteriverhokangas, joka kestää konepesun. Kaupan kassoilla herrättää luottamusta, kun ostokset on pakattu läpikuultavasta materiaalista ommeltuun pussiin. Sopivia materiaaleja löytyy hyvin ns. valoverhojen valikoimista, joista karkeapintaiset kankaat ovat helpompia ommella kuin liukkaat valoverhokankaat. 
Hedelmäpussit voi hyvin valmistaa myös hyväkuntoisista kierrätysmateriaaleista. Vaikkapa vanhoista pitsiverhoista!


Tarvitset:
  • verhokangasta, puuvilla tai polyesteri
  • anorakin nyöriä, noin 80 cm / pussi
  • nyörin stopparin
  • pala tekosäämiskäliinaa
  • harkkosakset
Valmiin pussin koko on noin 27 x 30 cm.


Näin se käy:

1. Leikkaa verhokankaasta 60 x 33 cm pala. Leikkaa harkkosaksilla tekosäämiskäliinasta noin 9,5 x 12 cm pala hintalapputarroja varten. Tämän kokoiseen palaan mahtuu kaksi tarraa päällekkäin.

2. Ompele säämiskäpala verhokankaan toiselle puoliskolle, noin 7 cm alareunasta ja 11 cm toisesta reunasta.

3. Ompele lyhyet sivut yhteen edestakaisompeleella. Silitä ja kavenna saumanvarat ennen jälkimmäistä ommelta. Ompele pussin alareuna samaan tapaan. Huomaa, että edestakaissaumaa ommellessa ensimmäisen ompeleen kohdalla kappaleet ovat oikeat puolet päällepäin. Jälkimmäinen sauma ommellaan oikeat puolet vastakkain. Ompele alareuna samoin.

4. Taita yläreunaan noin 0,5 cm päärme. Kiinnitä yksinkertainen päärme siksakilla. Taita sitten yläreunasta 2 cm nurjalle nyörikujaa varten. Ompele nyörikuja suoralla ompeleella, mutta jätä kuja avoimeksi noin 2 cm kummaltakin puolelta saumaa. Näin ylhäälle jää noin 4 cm pituinen aukko nyörille.

5. Pujota nyöri nauhakujaan. Pujota stoppari nyöriin ja solmi nyörin päät vetosolmulla.
Mallit ja teksti Kaarina Korventaka, kuva Marjo Koivumäki.

Ihana 3/2011Ei kommentteja:

Lähetä kommentti