keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Ompele kukkarokehyslaukku korkkikankaasta


Korkkikangas on jämäkkä vaihtoehto pieniin laukkuihin. 
Linjakas kukkarokehys viimeistelee pienen laukun tyylikkäästi.

Korkkikangas on luonnonkorkkia, jonka pohjalla on puuvillakangas ja kestävä polyuretaani.
Tässä ohje kehyskukkarolaukulle. Vetoketjullisiin korkkipussukoihin ohjeet löytyvät Ihana 2/2018 numerosta.
Korkkikankaat ja kehykset Ullaka. Kuva Katja Rinkinen.


Kehys on malliltaan I-lukkokehys, jossa on avoimet sivut. Pieni laukku on vuoritettu puuvillakankaalla.

Korkkikangaslaukku kehykselläTarvitset:
  • Ullakan I-lukkokehyksen, lev. 16 cm
  • Raita-korkkikangasta
  • ohutta puuvillankagasta
  • nauhaa tai nyöriä, esim. kengännauha tai ohut puuvillanyöri
  • tekstiililiimaa
  • kontaktiliimaa, Gütermann HT2
  • ompeluklipsit
  • lattakärkipihdit

I-kehyksessä on suora ura kankaalle vain yläreunassa. Kehyksen sisällä on taittuvat lenkit olkaketjulle, joten laukkua voi käyttää olkahihnalla tai ilman.Näin se käy:

1. Leikkaa palat kaavan mukaan korkista ja vuorikankaasta.2. Ompele sivusaumat molemmista 1,5 cm etäisyydeltä, piston pituus noin 2,5.  

3. Liimaa sivusaumat auki tekstiililiimalla korkkikankaasta ja silitä auki vuorikankaasta.

4. Taita sivusauma vasten laukun pohjaa, siten että kulmassa saumanvarat asettuvat tasan. Piirrä laukun kulmaan ommelviiva, jonka pituus on 4 + 4 cm eli yhteensä 8 cm. Ompele piirrettyä viivaa pitkin. Ompele vuoripussukan kulmat samaan tapaan.
5. Käännä vuorikappaleesta oikea puoli päälle ja pujota korkkipussukan sisään. Oikeat puolet ovat vastakkain. Asettele vuori yläreunasta noin 3 mm ylemmäksi. Valmiissa laukussa ei vuori jää silloin löysälle. Kiinnitä reunat ompeluklipseillä tai vastaavilla ja ompele yläreunat yhteen. Jätä toiselle puolelle keskelle 15 cm leveä kääntöaukko. 
6. Käännä aukosta oikeinpäin ja muotoile reunan taite suoraksi. Ompele suoraommel yläreunaan - samalla suljet kääntöaukon.


Liimauksen tueksi kehyksen ura vahvistetaan kapealla nauhalla tai nyörillä. Voit käyttää esim. kengännauhaa tai vastaavaa puuvillanyöriä. Tarkista ennen ompelua nauhan oikea paksuus. Laukun yläreunan ja liiman tulee mahtua nyörin kanssa uraan. Nyöri tekee laukun suuosasta tarpeeksi ahtaan, jotta kehyksen leukoja ei tarvitse puristaa kuin kevyesti päädyistä. 
7. Ompele laukun sisäpuolelle nauhat siksakilla kehyksen kiinnitysuran kohdalle.

8. Tarkista kehyksen asettuminen laukkuun ja se, että nyöri mahtuu kehyksen sisään. Jos nyöri tuntuu ompelun jälkeen liian paksulta, voit puristaa lattapihdeillä kohtaa litteämmäksi ennen liimausta. 
9. Pursota kontaktiliima kehyksen uriin ja levitä tikulla tasaisesti uran seinämiin. Paina kehys korkkilaukun yläreunaan. Auttavana työkaluna voi olla esim. ruuvimeisseli tai sukkapuikko. 
10. Tarkista, että sivusaumat ovat toisiinsa nähden samalla kohdalla ja kehys jää suoraan. Anna liiman kuivua. 
11. Paina sivusaumat sisäänpäin saranoiden alta ja muotoile laukku. Tarvittaessa voit varovasti puristaa kehystä kulmista, jos kiinnitys ei tunnu tiukalta. Varo kuitenkin muodon muuttumista, jolloin lukko voi vääntyä. Jos laukun sivut karkaavat saranan alta pussia avatessa, voit liimata tai ommella pienen nipistyksen sivusauman yläreunaan, jolloin pääty lyhenee kehykseen verrattuna. 

Malli, ohje ja työvaihekuvat Heljä Reponen 

Materiaalit Ullaka.fi

Ohjeet korkkipenaaliin ja korkkipussukkaan, Ihana 2/2018.SUUREN SUOSION SAAVUTTANEET NAHKAPAPERI JA KORKKIKANGAS 
NYT TARJOUSHINTAAN IHANAN YSTÄVILLE! 

NAHKAPAPERI
on ommeltava selluloosapohjainen "vegaaninahka", jota käytetään mm. lompakoihin ja laukkuihin. 40 asteen konepesu tai käsinpesu tekee pinnasta nahkan näköisen. Materiaalia on helppo leikata ja ommella.
Tarjouskoodilla: NAHKAPAPERI saat 20 % alennuksen nahkapaperista.
Tarjous voimassa Ullakan verkkokaupassa 8.7.2018 saakka.

KORKKIKANGAS
on uusi upea ekologinen luonnonmateriaali monenlaisiin käsitöhin ja verhoiluun - jopa vaatetukseen. Korkki on kestävää ja pestävää materiaalia ja tuntumaltaan erittäin miellyttävää. Taustatukena puuvillakangas ja poluretaani, paksuus 0,75mm.
Tarjouskoodilla: KORKKI saat 20 % alennuksen Raita-korkkikankaasta.
Tarjous voimassa Ullakan verkkokaupassa 8.7.2018 saakka
.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti